Tijdens het eerste gesprek dachten we al dat het een mooie samenwerking zou worden, tijdens de merkstrategie workshop wisten we het zeker: goed volk. Jeroen, Tim en de rest van hun team hadden genoeg verhalen en voorbeelden om ons te inspireren. Tijdens de workshop werd Chief IT omgedoopt naar Chief en in de concept- en designfase besloten ze te gaan voor het meest uitgesproken concept.
We hebben het over creatie: iets maken dat nog niet bestaat of veranderd moet worden. Daarbij is het belangrijk dat je een duik neemt in het merk, waarbij alles ter discussie staat. Als je dit niet doet bestaat het risico dat je verder borduurt op eerder materiaal, wat wellicht niet de lading dekt. Ons proces met Chief zag er zo uit:
Tijdens de workshop werken we aan verhaal en vorm. Dat doen we samen, door veel te vragen en te delen. We dagen Jeroen en Tim uit om hun verhaal op steeds een andere manier te vertellen. Want de gepolijste versie kennen we wel, die staat ook op de huidige homepage. Maar juist die heeft aandacht nodig. Op Google gaven ze een review van de workshop:
‘In samenwerking met de experts van Raadhuis hebben we deelgenomen aan een boeiende workshop voor merkstrategie om ons merk naar een hoger niveau te brengen. We waarderen de soms confronterende inzichten die met ons zijn gedeeld en kijken uit naar het uiteindelijke resultaat!’
In de conceptfase werken we in de breedte. Ofwel: getting the right idea. We maken voorstellen die voor de hand liggen, voorstellen die heel uitgesproken zijn en van alles daar tussenin. De input van de workshop is leidend. Uiteindelijk hebben we dit proces aan het hele team van Chief gepresenteerd. De discussies die ontstonden waren waardevol en ze hebben uiteindelijk gekozen voor de richting die ze het tofst vonden, t.o.v. een stijl die wellicht beter zou kunnen werken voor hun klanten. Stoer, want een merk moet ook voor jezelf inspirerend zijn, zodat je er graag mee aan de slag gaat.
Van concept gaan we naar design. Ofwel: getting the idea right. In deze fase kiezen we de juiste kleuren, van PMS naar full colour en RGB. We werken aan typografie, het uitbreiden van de vormentaal, opzetten van grids en layouts. Na deze fase zijn we klaar voor de uitwerking.
In de uitwerking maken we van alles. In het geval van Chief waren dat sjablonen, presentaties, kleding, stickers, leaflets, webdesigns waarmee ze zelf aan de slag konden gaan, limoncello.
Limoncello? Ja, limoncello. Als relatiegeschenk gaven we vorm aan een eigen limoncello. Supertof, willen we zelf ook.
We helpen je graag. Stuur een mailtje naar bartverbiest@raadhuis.com of vul ons contactformulier in.
FreepackFreepack levert software voor uitzendbureau’s om ze te helpen met de automatisering van bijv. werving en selectie, verloning, facturatie, etc.
In 2016 nam Frans van Duijnen Freepack Software over van zijn vader die het in 1995 begon. Floppy’s onder de snelbinders of per post, je moest wat in die tijd om opdrachtgevers van moderne software te voorzien. Vandaag de dag heeft Frans zo z’n eigen uitdagingen. Hij kent de markt als geen ander. Keer op keer zijn oplossingen verbeterd en aangepast. Soms opnieuw gebouwd in nauw contact met zijn doelgroep, de Nederlandse uitzendbranche.
Dan komt er een moment dat je hulp nodig hebt om afstand te nemen van je prestaties, kansen en uitdagingen. Want wat is nou je échte verhaal? Er is zoveel te vertellen, maar wat zit er in de kern? Wat zoek je dan? Een frisse blik inclusief ongezouten meningen. Enthousiaste, creatieve en nuchtere meedenkers. Om met elkaar te kijken hoe groot die stap eigenlijk moet zijn, die je graag zou willen zetten.
Dus gingen we aan de slag. Met elkaar zoeken naar de essentie van het verhaal. Puzzelen in wirwar van USP’s, testimonials en processen. Wat hoort wáár? En waarom? Achteraf bleek die stap best groot te zijn. Dit hebben we gedaan:
Op basis van onze gesprekken, ingevulde vragenlijsten, met-elkaar-vastgestelde merkwaarden en gekauw op de juiste woorden schreven we het verhaal van Freepack.
Al meer dan 25 jaar zet Freepack zich in voor de automatisering van de flexmarkt, zodat er genoeg tijd en aandacht gaat naar mensen in plaats van processen. Door onze focus kunnen we meer zijn dan een software-leverancier. We begrijpen de markt en haar spelers.
Je kunt ons bellen, appen, mailen. Kom langs of maak een afspraak voor een training. Hoe is het met je? Wat gaat goed, wat kan beter? Moet er iets direct opgelost worden? Even sparren met serieus goede koffie? We staan voor je klaar.
De nieuwe payoff ‘digitaal vakmanschap’ gaat over een modern ambacht. Niet altijd met alle winden meewaaien, maar met geduld en ervaring tot de juiste oplossing komen. Zoals alleen echte vakmensen dat kunnen.
Frans kon niet kiezen tussen de twee opties die we in de designsprint lieten zien. Dat heeft hij dus ook niet gedaan. Uiteindelijk werkten we een nieuwe branding uit voor het bedrijf en de suite zelf (die duidelijk familie zijn).
Het bedrijf ziet er weer goed uit en het product waar ze de komende jaren naartoe gaan werken – de Freepack Suite – staat ook al als een huis. Beide vanuit dezelfde waarden ontstaan, daarom delen ze ook onderdelen van de vormgeving.
Verhaal en vorm kwamen samen in de uitwerking van de merkgids. Grids, minimale witruimte, wat wel en niet, combinaties, layouts en voorbeelden: Freepack kan weer verder.
En toen kwamen we op het punt waarop Freepack het stokje over kon nemen. De huisstijl pasten we toe in een styleguide van Bootstrap 5, het framework dat Freepack gebruikt. Zodat ze dit kunnen toepassen op hun eigen website én de software die ze bouwen.
Andere onderdelen leverden we op in diverse formaten en bestanden zodat ze ook daar zelf mee aan de slag kunnen. Mits correct gebruikt kunnen opdrachtgevers dit vaak prima zelf. Daar hoeven ze ons niet iedere keer voor te vragen (mag natuurlijk wel). Laat ons het creatieve werk maar doen.
From the initial brainstorming sessions to the post-launch adjustments, the RAADHUIS team continually demonstrated their enormous creativity, their attention to detail, and their willingness to go above and beyond. They helped us solidify our vague ideas into a solid vision and then executed it with nimble precision. We’re extremely happy with the results! Sean Filidis / Foleon
Instant Magazine was een van de bedrijven die ooit uit RAADHUIS zijn ontstaan. Ex RAADHUIS partner Daan Reijnders en technical mastermind Joost Galama hebben binnen no-time van Instant Magazine een internationaal succes gemaakt. Maar bij succes komen uitdagingen, zoals de aansluiting van je merk op de markt.
In het begin van Instant Magazine, gebruikte het grootste gedeelte van de gebruikers het platform om online magazines te creëren. Vandaag de dag wordt het platform echter gebruikt om allerlei soorten publicaties te creëren, van jaarverslagen tot whitepapers en van interactieve brochures tot microsites – allemaal portfolio’s vol content. Daarom: Foleon.
De nieuwe identiteit vertelt beter wie Foleon is en wat ze doen: Een alles-in-één creative suite waarmee je gemakkelijk web-based interactieve content creëert die meetbaar is en bewezen de aandacht van de lezer weet vast te houden.
De naam is bedacht door Paul Glover en Aaron Ginsberg van Studio Ginsberg in New York. Samen met hen mocht Bart Verbiest een week lang in New York werken aan het nieuwe merk, in de zomer van 2018. Supertof om samen met het Amerikaanse team, Aaron, Paul en Daan op te pakken. Terug op Nederlandse bodem werkten we verder aan het logo in samenwerking met het marketing- en designteam van Foleon.
We zochten naar manieren om de huisstijl van Instant Magazine onderdeel te laten zijn van Foleon. Uiteindelijk moesten we erkennen dat de ‘oude’ vormentaal en kleurstelling niet meer de lading dekte, net als de naam zelf. Daarom is de stijl van Foleon ontstaan vanuit het logo. Een steviger en meer uitgesproken merk.
We hebben getekend voor het design, development en het opzetten in HubSpot van de internationale marketing site. Lees hieronder verder over onze aanpak of bekijk de website gelijk hier: www.foleon.com.
Voor wie het nog niet weet: HubSpot is een content management systeem dat is geoptimaliseerd voor inbound marketing. De content marketeers bij Foleon verzorgen waardevolle content waarmee, via zelf gedefinieerde stappen, de bezoeker van anonieme lead converteert naar het afsluiten van een trial en uiteindelijk naar een betaalde licentie.
Ondanks dat HubSpot wel wat meer beperkingen met zich meebrengt dan bijvoorbeeld MODX (we still love you) kunnen onze developers er uitstekend mee uit de voeten. Zit je ook te denken aan een HubSpot website? We zitten er klaar voor.
De digitale uitstraling van QLS bleef achter bij de groei van het bedrijf. Daarom werden wij gevraagd om een nieuwe website te ontwikkelen. Deze moest het innovatieve karakter van het bedrijf goed naar voren brengen, maar tegelijkertijd ook de familiaire cultuur laten zien.
“Naast dat de website nu veel beter bij onze organisatie past en mee kan richting de toekomst, zijn het aantal aanvragen van leads via de website verdubbeld.”
Marvin Pelupessy / QLS
Hoewel we de opdracht kregen om (alleen) een nieuwe website te ontwikkelen, waren er ook nog wat wensen in de doorontwikkeling van de visuele identiteit. Er was een herkenbaar logo, maar de huisstijl was (nog) niet gedefinieerd. We hebben het logo een kleine update gegeven om deze wat moderner te laten ogen. Tevens hebben we het kleurenpalet verfrist en een passende beeld- en vormentaal gecreëerd die we hebben ingezet voor het webdesign.
Om de website dynamisch te laten aanvoelen hebben we video’s en micro-animaties ingezet. Dit weerspiegelt het innovatieve gevoel dat je ook ervaart als je door het bedrijf heen loopt, waar veel gebruik wordt gemaakt van robotisering.
De website is modulair opgezet zodat de marketeers van QLS veel flexibiliteit hebben om de website in te delen zoals zij dat willen.