Character creatie en design

Dit is Tim. Als er iets te vertellen valt over het intranet van Magentazorg regelt Tim dat. In zijn eigen woorden geeft hij tips, introduceert nieuwe features en vertelt wat er zo handig aan het intranet is.

Tim is gebaseerd op één van de IT’ers van Magentazorg. Op deze manier weten we zeker dat we altijd menselijk en laagdrempelig communiceren. Je kunt snel verzanden in opgesomde features en droge updates, maar bij het adopteren van een nieuw intranet is het belangrijk dat iedereen het graag gaat gebruiken. 

Geriant had eenzelfde soort uitdaging. Het oude intranet maakte plaats voor een nieuwe omgeving. Daarvoor heeft de organisatie zelf ‘Geri’ bedacht. Geri is wat abstracter vormgegeven dan Tim, met als belangrijkste kenmerk haar tone of voice. In haar eerste berichten sloot ze bijvoorbeeld af met ‘Groetjes van Geri’. 

Characters, brand characters of mascottes: ze helpen ons om communicatie menselijk en persoonlijk te maken. Ze brengen de inhoud letterlijk tot leven en zijn altijd enthousiast. Tenminste, als je daarvoor kiest. Je kunt ook een chagrijnig character ontwerpen die cynisch is op alles (kan best handig zijn). 

Een eigen gezicht

Voor grotere organisaties helpen characters daarnaast om een bepaald onderwerp een eigen gezicht te geven. Zoals alle communicatie rondom het intranet, bijvoorbeeld. Maar het kan ook gaan om de ontwikkeling van medewerkers, je faq sectie op de site + chatbot, een specifiek product of bijv. communicatie voor kinderen. 

Toepassingen

Een goed ontworpen character of mascotte brengt leven in de brouwerij. Dit kan in print, maar ook heel goed online. Animaties maken het af: denk aan korte video’s die iets uit moeten leggen. Maar het kan ook in een gifje op je website, e-mailnieuwsbrief of social media. 

We hebben er al heel wat gemaakt. Meer weten of eens sparren of dit voor jouw organisatie handig is? Neem contact op met Bart Verbiest via bartverbiest@raadhuis.com.