Eventmarketing

Eventmarketing is een prachtig werkgebied. We zorgen ervoor dat dingen zichtbaar en duidelijk worden. We geven smoel, schrijven verhalen, zoeken manieren om iets van een andere kant te laten zien. Dat doen we veel voor bedrijven en organisaties, maar we verzorgen ook de communicatie voor evenementen.

Wat daar tof aan is: mensen komen écht samen rondom een gemene deler. Als je het goed doet, kun je alles voor, tijdens en na het evenement in één systeem bedenken en vormgeven. Informatievoorziening, signing, werving, beleving en impact komen samen in een korte periode. 

Voorbeelden van eventmarketing voor Alkmaarse evenementen

Goede, creatieve eventmarketing is onwijs bepalend voor het succes van een evenement. Hoe we dat precies doen laten we graag zien aan de hand van deze Alkmaarse voorbeelden.

Kaeskoppenstad

Ieder jaar in juni wordt de binnenstad van Alkmaar weer omgetoverd tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens Kaeskoppenstad staat alles in het teken van de 16e eeuw. We bedachten het concept, de naam, de complete uitwerking en hebben het zelfs een paar jaar georganiseerd.

Klim naar de Hemel

Wat een megaklus om te werken aan dit fantastische evenement. Via imposante steigers klom je naar 40 meter hoogte om vervolgens dwars dóór de kerk te lopen waar je het Laatste Oordeel van Jacob Cornelisz van Oostsanen kon bekijken van heel dichtbij. 

Van de naam, identiteit, megadoeken tegen de steiger, wervingscampagne tot alle signing: supertof om aan mee te werken.

TEDx Alkmaar 2021

Samen met een bijzondere groep mensen hielpen we mee bij de organisatie van de eerste editie van TEDx Alkmaar in 2021. Onze rol lag voornamelijk in de marketing en communicatie van het evenement, net als de aankleding. 

Wonderlicht

Deze magische Theaterwandeling – georganiseerd door onze vrienden van DOSS Event Support – zet Alkmaar in een ander licht. We bedachten de naam, visuele identiteit, website en bijv. het videoscript. Mooi man. 

DOSS Event Support

Zonder Alkmaarse evenementen geen toffe communicatie. Veel van deze voorbeelden zijn in samenwerking met DOSS Event Support. Aanrader!

Kaasroute

Alkmaar en Kaas. Je kan er niet omheen. Trouwens, de naam en identiteit van Alkmaars Goud (eindelijk heeft Alkmaar een eigen kaas) hebben we ook gedaan, maar dat terzijde. Deze route ligt verankerd in de stad. Supertof!

ICG en langste Kaestafel

In 2015 werden in Alkmaar de International Children’s Games georganiseerd. Voor dit internationale evenement hebben we nogal uit mogen pakken. Ook superleuk was het organiseren van de Langste Kaastafel in de Langestraat. Schouder aan schouder genieten van een Alkmaarse maaltijd!

Panorama

Nog langer geleden, maar het blijft gewoon heel tof. In 2004 bedacht Raadhuis het Panorama ter ere van 750 jaar Alkmaar. In samenwerking met studenten van InHolland werden álle Alkmaarders gefotografeerd en verwerkt in een mega-mozaïek. Ook online kon je je foto terugvinden, toen nog superhip en innovatief (zelfs een Gouden-Z award mee gewonnen). 

Pinksterun

Deze kan niet ontbreken, de Raadhuis Pinksterun. We zijn al jaren hoofdsponsor van dit sportevenement van AlkmaarSport. We hebben onze koker leeggestort voor de naam, campagne, website en aankleding. Plus een eindeloze stroom woordgrappen.

Meer weten?

We doen natuurlijk meer dan campagnebeelden en posters. Ook maken we de websites, campagnes, (radio)commercials, social posts, etc. Meer weten hoe we dat aanpakken? Neem contact op met Diana de Geus via diana@raadhuis.com of onderstaand contactformulier.