Geef vorm aan je visie

Veel bedrijven en organisaties hebben te maken met – soms mondiale – uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, vergrijzing, personeelstekorten, etc. Daarnaast hebben ze te maken met uitdagingen specifiek voor hun sector.

Klinkt herkenbaar?

Grote uitdagingen vragen om een scherpe visie: wat is er aan de hand en hoe pakken we dit aan? Wat kunnen we nu al doen en wat later? Wie hebben we daarvoor nodig? Wat moeten we anders doen? 

Gefeliciteerd, een visie

Dit wist jij natuurlijk al. Je visie is al een tijdje af. Misschien heb je deze al weten te reduceren naar een paar A4tjes, zodat de juiste mensen er een stukje van willen lezen. 

Maar hoe zorg je ervoor dat die mensen voelen wat jij voelt? Zien wat jij ziet? En bereid zijn om aan de slag te gaan?

Ga je die A4tjes nog een keer doorsturen? Of kan het anders?

Het kan anders

Het gaat om meer dan de woorden die je gebruikt om je visie uit te leggen.

Medewerkers en stakeholders hebben verhalen en voorbeelden nodig om het écht te begrijpen. Visuele uitingen die in één oogopslag aangeven waar het pijn doet. Zoals een goede infographic.

Je wilt dat mensen aanhaken. Meedoen. 

Je moet campagne voeren voor je visie. Daarom moet je de juiste vorm kiezen, de juiste verhalen vertellen. De juiste momenten, middelen en mensen kiezen. 

Als je consequent langere tijd communiceert over deze thema’s is dat goed voor je merk. Mensen die voor je werken begrijpen beter waar hun organisatie mee bezig is op hoofdlijnen en hoe ze daar aan bijdragen. Mensen die een baan zoeken kunnen veel beter inschatten of ze goed bij jullie (visie) passen. 

Over Employer branding hebben we trouwens een apart artikel geschreven.

Raadhuis helpt

We beginnen niet zomaar over ‘het vormgeven van je visie’. Dat hebben we al eerder voor een aantal opdrachtgevers gedaan en we geloven dat meer organisaties hiermee geholpen kunnen worden.

Case: SaKS

SaKS bestaat uit vijftien basisscholen in Alkmaar en Bergen. 10 jaar geleden zijn we gestart met het breed communiceren van het nieuwe beleidsplan. We bedachten een naam en een symbool. Voor de verhalen kozen we een formule en consequente manier van delen via online magazines.

Case: Woonzorggroep Samen

Mensen worden ouder en steeds minder mensen kiezen voor een baan in de zorg. Hoe zorg je ervoor dat je in de toekomst je missie kunt blijven waarmaken: Woonzorggroep Samen is úw partner bij het ouder worden.

Daarvoor heeft Samen een visie geschreven: Samen lukt het. Wij hebben dit vormgegeven. We zijn nu bezig met het bedenken van allerlei uitingen en activiteiten die gaan bijdragen om het verhaal op steeds andere manieren te vertellen.

Wat is jouw visie?

Heb je een goed verhaal, maar leeft het nog niet? We gaan graag voor je aan de slag. Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar bartverbiest@raadhuis.com.