Gratis toegankelijk

Aaah zonde: dit evenement is afgelopen. Je kunt je dus niet meer aanmelden. Echt zonde hoor: onze Jorgen heeft uitgelegd hoe de WCAG in elkaar steekt en ervaringsdeskundige Rick – die sinds 2006 blind is – liet zien (horen) hoe belangrijk het is dat websites toegankelijk zijn. En dat alles met een glas muntthee en een brownie van onze vrienden van Brownies en Downies uit Alkmaar.

Het goede nieuws is: we leggen het je graag (nog een keer) uit. Stuur een mailtje naar info@raadhuis.com, dan komt het allemaal goed. Hieronder de oorspronkelijke tekst van het evenement.

Is jouw website toegankelijk voor mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen? (Kleuren)blind zijn? Dyslectisch? Slechthorend? Motorisch beperkt? Last hebben van beeldschermen?

Waarschijnlijk niet. Of niet helemaal. Laten we hier wat aan doen.

Kom naar onze meetup over Digitale Toegankelijkheid op 21 maart om 15.00 uur in het Witte Kerkje van Oudorp (naast Raadhuis). We nemen je mee in het waarom van de WCAG, hoe je de richtlijnen kunt toepassen en waar mensen met een functionele beperking tegenaan kunnen lopen bij het gebruik van (digitale) communicatiemiddelen. Dit doen we middels een demo van een ervaringsdeskundige (blind) die live zal laten zien welke drempels hij tegenkomt als hij verschillende websites bezoekt.

Programma

15.00 uur – inloop
15.20 uur – aftrap
15.30 uur – presentatie WCAG expert Raadhuis
16.00 uur – demo door ervaringsdeskundige Stichting Accessibility
16.30 uur – vragen / interactie
17.00 uur – borrel!

Gratis toegankelijk, want drempels houden we niet van. Aanmelden kan helaas niet meer, of je moet een tijdmachine hebben die we mogen lenen (educational purposes only). Vragen of opmerkingen horen we graag via info@raadhuis.com.