Online jaarverslagen

Het jaarverslag. Met jaarrekening. Bleh. Misschien ben je er liever zo snel mogelijk vanaf en is een saaie PDF helemaal prima. 

Het hoeft echter niet zo te gaan. Als het moet, doe het dan goed. Met overtuiging. Maak er iets moois van, waar je trots op kan zijn. 

Want échte winst zit niet altijd in cijfers, maar in verhalen. Wat heb je meegemaakt? Geleerd? Gedaan? Bedacht en uitgevoerd? Wat is je overkomen? Tijdens welke momenten dacht je: ja, dit is waarom we bestaan.

Die verhalen mogen verteld worden.

Welke vorm kies je? Een fraai gedrukt exemplaar? Of liever digitaal? Wij worden enthousiast van beide opties, maar er zitten een aantal voordelen aan een online jaarverslag (zoals het vermijden van drukkosten).

Responsive

Een toffe beleving op ieder apparaat. Onze online jaarverslagen maken we custom (bijv. als onderdeel van de website, in een eigen template) of met een tool als Foleon. We optimaliseren voor desktop, tablet en mobiel.

Deelbaar

Een PDF kun je doorsturen, maar een online jaarverslag is makkelijker te delen via e-mail en social. Daarnaast kun je natuurlijk specifieke artikelen eenvoudig delen.

SEO

Bij het ontwikkelen van tekst kun je rekening houden met de SEO waarde van je tekst. Wil je dat (sommige) pagina’s goed gevonden kunnen worden? We denken met je mee hoe je dat bereikt.

Animaties en video

Animaties kunnen in tekst, maar ook in pagina-overgangen en bijv. grafieken en diagrammen. Video kunnen we overal goed plaatsen, maar denk ook aan background video voor bijv. de cover van het jaarverslag. 

Interactie

We verwijzen naar diverse bronnen, zoals je website of social kanalen. Daarnaast is het mogelijk om formulieren in te zetten, zodat lezers makkelijk contact opnemen of een vraag kunnen stellen.

Voorbeelden

Deze jaarverslagen hebben we eerder gemaakt. Meer weten hoe we dit voor jou zouden aanpakken? Neem contact op met Danny de Boer via danny@raadhuis.com (of gebruik het contactformulier).

Bekijk het jaarverslag van TAQA Theater De Vest

Bekijk het jaarverslag van VGA

Bekijk het jaarverslag van Bibliotheek Kennemerwaard