“Wat we nu nodig hebben, is een nieuwe merkidentiteit met een uitnodigend verhaal, dat ons in staat stelt onze rol voort te zetten en de unieke ambachtelijke kwaliteit die de handen van onze mensen bieden, te benadrukken.”
Siersema gaat door tot het klaar is. Daaruit ontstond de payoff: We zetten geen puntjes op de i, die punt zetten we pas aan het eind. En daarop werd ook het concept voor de visuele identiteit gebaseerd.
Met de komst van de nieuwe merkidentiteit was er ook een nieuwe website nodig. Deze hebben we maatwerk in WordPress gebouwd. Door gebruik te maken van subtiele micro-animaties scroll je op een elegante manier door de projecten en expertises van Siersema.
De visuele identiteit is opgezet met het idee om een podium te kunnen geven aan de bijzondere projecten. Het zwart/witte kleurenschema op de website laat de aandacht uitgaan naar de mooie beelden en daarnaast zorgt dit ook nog eens voor een kleinere voetafdruk (minder energieverbruik van het beeldscherm) net zoals Siersema dat zelf probeert na te streven.
Check de site op Siersemastoffeerders.nl.
Wat begon als een verkenning om ‘meer uit het merk van Abuco te halen’ resulteerde in een rebranding waar het bedrijf jaren mee vooruit kan. Een paar dagen na het lanceren van de nieuwe tweetalige website organiseerde Abuco een open dag. Tof om te zien dat het met trots werd ontvangen.
De nieuwe website van Abuco hebben we gebouwd in onze Raadhuis WordPress omgeving. De homepage is uniek en voor de overige pagina’s hebben we gebruik gemaakt van standaard blokken en functionaliteiten uit ons thema. Deze zijn gestyled in de huisstijl van Abuco.
De website is tweetalig opgezet (NL / EN). Alle content is door ons geredigeerd en gevuld in de nieuwe site. Handig: want sommige pagina’s konden we op deze manier ‘on the spot’ verbeteren.
Check de site op Abuco.nl.
In 2023 namen we voor de eerste keer de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD) onder handen. Het logo bestond al, wij gaven het verder vorm in een bezoekerscampagne.
Voor de editie van 2024 hebben we campagne gevoerd voor het werven van zowel bedrijven als bezoekers, in samenwerking met Afix. Je kwam de KBBBD tegen op LinkedIn, Instagram, Facebook. Maar ook langs de weg, in de mail, op de mat en in diverse advertenties.
Daarnaast bedachten we een simpel, maar effectief ‘foldertje’ op het formaat van een visitekaartje. Deze werden uitgedeeld aan ondernemers door medewerkers van het Werkgevers Service Punt (WSP), RPA en het Ontwikkelingsbedrijf NHN tijdens evenementen zoals Hallo 2024.
Tijdens een strategisch voortraject hebben we – samen met verschillende stakeholders – het functioneel ontwerp en de wireframes voor de website samengesteld. Hierbij hebben we niet alleen naar de ‘voorkant’ gekeken, maar ook goed nagedacht over hoe het aanmeldproces moest verlopen.
Voor bedrijven hebben we ervoor gekozen om een maatwerk omgeving op te zetten waarin ze zelf informatie, openingstijden en tijdsloten kunnen aanpassen.
Voor fase 1 van de campagne om bedrijven te werven schreven we drie artikelen voor de nieuwe website. ‘Drie redenen om je deuren te openen’ bijvoorbeeld. In een ander artikel introduceerden we het ‘Kom binnen Canvas’ om ondernemers te helpen hun open dag goed in te richten.
Link Jongerenwerk“Make your mark”, was de slogan die uit de concept sprint kwam die wij voor de identiteit van Link hebben gedaan. Een concept sprint waarbij we juist positieve kant van Jongerenwerk wilde benadrukken.
In de woorden van Link zelf:
Wij geloven dat iedereen het vermogen heeft om een unieke stempel op het leven te drukken. “Make Your Mark” is meer dan een uitspraak; het is een uitnodiging om jouw talenten te ontdekken, veerkracht op te bouwen en jouw eigen weg te banen door de wereld.
We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen!
De ‘Mark’ is het herkenbare vorm-element in de visuele identiteit. Het logo van Link is daarnaast ook geschreven als met een marker. Voor de kleurstelling hebben we vastgehouden aan het herkenbare blauw die Link al gebruikte. Wel een meer uitgesproken en frisse variant. En niet geheel toevallig de PMS 072 😉
Check de website: Link Jongerenwerk
Sinds de oprichting is creatie het hart van ons bedrijf en de reden waarom opdrachtgevers voor ons kiezen. Iets bijzonders bedenken waar je zelf op had willen komen (maar dat niet deed). Iets presenteren wat je aan iedereen wil laten zien. Iets maken waar alle medewerkers trots op zijn. Meer weten? Check ons artikel.
Concept en creatieVanaf 23 december tot en met 3 januari doopt de Grote Kerk zich om tot Het Kersthuis: dé plek waar Alkmaar dit jaar de kerst beleeft. Kraampjes, silent disco, het enorme kerstbomenbos, het Kerstcafé en zelfs curling: heerlijk. Wij bedachten de naam, gaven vorm aan de visuele identiteit en werkten de hele handel uit in website, doeboekjes, signing, drukwerk, socials: you name it. Feest!
Voor de website maakten we gebruik van ons eigen WordPress template, zodat de site snel opgezet kon worden. Check kersthuisalkmaar.nl.
Sommige van ons kunnen niet wachten tot kerst. De gezelligheid, aandacht, warmte, eten en drinken. Maar vooral: de muziek! Wham!, Mariah Carey, Chris Rea op repeat in dezelfde volgorde. Heerlijk. Die – volgens sommige bijzondere – eigenschap hebben we gebruikt voor onze Kerst Karaoke Actie.
We vroegen diverse Alkmaarders (en Schagenezen) met een divers netwerk om een eenvoudige video op te nemen waarop ze meezingen met een kerstklassieker. De eenvoudige edit stuurden we terug, zodat ze de video zelf konden delen op LinkedIn en Instagram. Een mooi succes met een gemiddelde van 3500 impressies per post.
We hebben de huisstijl op een iets andere manier toegepast. In vorm hebben we gebruik gemaakt van de kenmerkende haakjes uit het logo en in kleur van het bestaande oranje en blauw. Voor wat meer speelruimte en contrast hebben we het blauw in verschillende transparanties toegepast. Aangevuld met nieuwe iconen voor de oplossingen hebben we een herkenbare en frisse upgrade in de stijl neergezet.
Er is veel aandacht besteed aan de structuur van de site en op welk niveau een bezoeker op de site land. Met landingpages voor oplossingen, systemen en projecten.
De belangrijkste pagina’s hebben we onderdeel gemaakt van het hoofmenu. Pagina’s die we minder aandacht willen geven staan in het submenu.
Een makkelijke manier om actueel te blijven op een site. Zonder dubbel werk en inloggen op een CMS. Een LinkedIn feed. De laatste 3 posts worden automatisch doorgezet op de homepage.
edilon)(sedra heeft zelf veel tijd en aandacht aan de ontwikkeling besteed. Gedurende het project zelf en op het eind door het uitgebreid testen van de site. En ook voor de content zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. En dat zie je!
De betrokkenheid bij een project, welk project dan ook, is essentieel. Het maakt de productie simpelweg beter. Dus bij deze nogmaals: dank edilon)(sedra voor een top samenwerking!
Filmhuis AlkmaarDe eerste versie van de website van Filmhuis Alkmaar dateert uit 2016, destijds nog gebouwd in MODX. Samen met het Filmhuis hebben we de site in de loop van de jaren steeds verder geoptimaliseerd om de uitstraling en conversie te verbeteren. En in 2023 hebben we een geheel nieuwe website neergezet, gebouwd in WordPress en gekoppeld aan Active Tickets voor het ophalen van de filminformatie. Veel aandacht is besteed aan het neerzetten van een dynamische homepage, goed werkende agenda structuur, de mobiele weergave en het bestelproces.
Voor de website van Filmhuis Alkmaar hebben we het beheer zo simpel mogelijk geprobeerd te maken. Bijna alle content wordt ingeladen uit Active Tickets. Je hoeft dit dus niet in het Content Management Systeem in te voeren. Zelfs de beamers die in het filmhuis boven de zalen aangeven welke film in welke zaal speelt zijn op dit systeem aangesloten.
Meer weten over hoe we dit soort ticket websites bouwen? Bekijk onze expertisepagina
Westfries MuseumKenmerkend voor het Westfries Museum is het samenspel tussen de W en de M. Daarnaast lieten we ons inspireren door de geschilderde luiken aan de buitenzijde van het monumentale pand. We gaven vorm aan een nieuw logo en huisstijl. Het nieuwe kleurpalet is frisser, de typografie en vormentaal zijn meer uitgesproken.
Tijdens de verbouwing is de website van het Westfries Museum extra belangrijk. In de – tijdelijke – pagina kun je omlaag én omhoog scrollen. Juist omdat het museum hun verhalen vanuit meerdere perspectieven wil vertellen en ruimte wil geven aan ieders eigen beleving.
Het is het idee dat we de website verbeteren, aanvullen en verrijken de komende jaren. Zodat er een compleet nieuwe website staat wanneer het museum weer open gaat voor publiek.
De website is vormgegeven en gebouwd volgens de toegankelijkheidseisen van de WCAG. Een flinke uitdaging gezien de bijzondere opbouw van de pagina. Meer weten over de WCAG? Check ons artikel.
‘De kinderopvangbranche kampt met een enorm personeelstekort. En dat is bij ons helaas niet anders. Wij zijn daarom al een tijd bezig om nieuw personeel te werven, maar dit gebeurt nog teveel adhoc en voelt als los zand. We hebben behoefte aan een Employer Brand. Wie zijn wij als werkgever, wat hebben wij te bieden, wat ga je bij ons vinden, wat maakt ons uniek en onderscheidend?‘
Doelstellingen:
Tijdens onze eerste conceptsprint gingen we hier creatief mee aan de slag:
Wat zijn elementen die we kunnen gebruiken voor de werving van nieuwe medewerkers? Wat moeten we creëren?
Is er ruimte voor ‘thought leadership’? Is de visie van Forte Kinderopvang duidelijk en inspirerend? Krijg je een goed idee van de cultuur en wie werken er eigenlijk bij Forte? Pas ik daar wel tussen?
Hoe gaan we lawaai maken? Wat is het verhaal? Hoe onderscheiden we Forte van andere spelers en hoe ziet dat eruit?
We hebben er een artikel over geschreven: raadhuis.com/employer-branding
Liever om tafel om te sparren wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Bart van Koppen via bart@raadhuis.com of bel naar 072 564 07 15.
SaKS (Samen Katholieke Scholen)De samenwerking ontstond bij de behoefte om het merk van SaKS een stevige update te geven. Wij mochten de nieuwe visuele identiteit vormgeven. Later werden we gevraagd om over de rol van communicatie na te denken bij de ontwikkeling van het Strategische Beleidsplan. Uitgangspunt: ‘Groots denken, klein organiseren. Om dit tastbaar te maken, ontwikkelden wij het submerk ‘SaKS 2020’: iedereen moet in beweging komen, vragen stellen, nieuwe dingen proberen. Een paraplu voor alle activiteiten die met deze beweging te maken had: brieven aan ouders, posters, animaties, online magazines, social media content, etc.
Uit alle inspiratie en experiment van SaKS 2020 is een concrete richting gekomen die vanaf 2019 onder de nieuw strategische noemer SaKS Overmorgen gecommuniceerd wordt.
“De maatschappij van de toekomst vraagt om ander onderwijs dan hoe we in het verleden op school leerden. Maar het gaat ook om andere uitdagingen. Thema’s zoals milieu, globalisering en samenwerken zijn bepalend voor hoe de toekomst van onze wereld eruitziet.
Ons onderwijs moet veel meer verbinding maken met de wereld en de dag van morgen. En de dag daarna. Zo geven we onze kinderen de basis voor een gezond en gelukkig leven. Niet alleen voor zichzelf maar juist ook voor de wereld waar ze in leven.”
“De toekomst van de wereld zit vandaag op onze scholen”
“Onderwijs is geen thema in de maatschappij, onderwijs ís de maatschappij.”
Onder de paraplu van SaKS behoudt iedere SaKS school zijn eigen verhaal en profiel. Vertaald in fantastische beelden en tekst op hun eigen unieke website met geïntegreerde schoolgidsfunctie. Dus alles makkelijker beheerbaar vanuit 1 systeem. De templates en techniek zijn zo opgezet dat we deze kunnen hergebruiken voor andere SaKS scholen. Dat scheelt tijd (en dus geld).
“Samen ontdekken hoe het anders kan” Dat is de opdracht aan nieuwe collega’s. We willen mensen die de ruimte pakken om het onderwijs van de toekomst vorm te geven en die vragen stellen bij het onderwijs van nu.
De voorbeelden op deze pagina zijn eigenlijk maar een (hele) kleine greep uit alle projecten die we samen gedaan hebben. Maar onze samenwerking heeft veel meer gebracht dan enkel hetgeen we online of offline gecreëerd hebben. Door de aandacht voor communicatie hebben is het imago van SaKS veranderd naar voorloper en trekker van onderwijsinnovatie. En geheel terecht. En Raadhuis is veranderd van de vormgever van het gedachtegoed naar de verspreider ervan.