Categorie: Website

edilon)(sedra

Vormgeving en UX design

We hebben de huisstijl op een iets andere manier toegepast. In vorm hebben we gebruik gemaakt van de kenmerkende haakjes uit het logo en in kleur van het bestaande oranje en blauw. Voor wat meer speelruimte en contrast hebben we het blauw in verschillende transparanties toegepast. Aangevuld met nieuwe iconen voor de oplossingen hebben we een herkenbare en frisse upgrade in de stijl neergezet.

Structuur en inhoud

Er is veel aandacht besteed aan de structuur van de site en op welk niveau een bezoeker op de site land. Met landingpages voor oplossingen, systemen en projecten.

De belangrijkste pagina’s hebben we onderdeel gemaakt van het hoofmenu. Pagina’s die we minder aandacht willen geven staan in het submenu.

Bye-bye nieuwsbericht 👋🏼, hello LinkedIn feed!

Een makkelijke manier om actueel te blijven op een site. Zonder dubbel werk en inloggen op een CMS. Een LinkedIn feed. De laatste 3 posts worden automatisch doorgezet op de homepage.

Samenwerking die liep als een trein 😉

edilon)(sedra heeft zelf veel tijd en aandacht aan de ontwikkeling besteed. Gedurende het project zelf en op het eind door het uitgebreid testen van de site. En ook voor de content zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. En dat zie je!

De betrokkenheid bij een project, welk project dan ook, is essentieel. Het maakt de productie simpelweg beter. Dus bij deze nogmaals: dank edilon)(sedra voor een top samenwerking!

Filmhuis Alkmaar

Aandacht en optimalisaties

De eerste versie van de website van Filmhuis Alkmaar dateert uit 2016, destijds nog gebouwd in MODX. Samen met het Filmhuis hebben we de site in de loop van de jaren steeds verder geoptimaliseerd om de uitstraling en conversie te verbeteren. En in 2023 hebben we een geheel nieuwe website neergezet, gebouwd in WordPress en gekoppeld aan Active Tickets voor het ophalen van de filminformatie. Veel aandacht is besteed aan het neerzetten van een dynamische homepage, goed werkende agenda structuur, de mobiele weergave en het bestelproces.

Simpeler en gemakkelijker

Voor de website van Filmhuis Alkmaar hebben we het beheer zo simpel mogelijk geprobeerd te maken. Bijna alle content wordt ingeladen uit Active Tickets. Je hoeft dit dus niet in het Content Management Systeem in te voeren. Zelfs de beamers die in het filmhuis boven de zalen aangeven welke film in welke zaal speelt zijn op dit systeem aangesloten.

Meer weten over hoe we dit soort ticket websites bouwen? Bekijk onze expertisepagina

Westfries Museum

Visuele identiteit

Kenmerkend voor het Westfries Museum is het samenspel tussen de W en de M. Daarnaast lieten we ons inspireren door de geschilderde luiken aan de buitenzijde van het monumentale pand. We gaven vorm aan een nieuw logo en huisstijl. Het nieuwe kleurpalet is frisser, de typografie en vormentaal zijn meer uitgesproken.

Website

Tijdens de verbouwing is de website van het Westfries Museum extra belangrijk. In de – tijdelijke – pagina kun je omlaag én omhoog scrollen. Juist omdat het museum hun verhalen vanuit meerdere perspectieven wil vertellen en ruimte wil geven aan ieders eigen beleving.

Doorontwikkelen vanuit MVP

Het is het idee dat we de website verbeteren, aanvullen en verrijken de komende jaren. Zodat er een compleet nieuwe website staat wanneer het museum weer open gaat voor publiek.

WCAG Toegankelijk

De website is vormgegeven en gebouwd volgens de toegankelijkheidseisen van de WCAG. Een flinke uitdaging gezien de bijzondere opbouw van de pagina. Meer weten over de WCAG? Check ons artikel.

Employer branding Forte Kinderopvang

‘De kinderopvangbranche kampt met een enorm personeelstekort. En dat is bij ons helaas niet anders. Wij zijn daarom al een tijd bezig om nieuw personeel te werven, maar dit gebeurt nog teveel adhoc en voelt als los zand. We hebben behoefte aan een Employer Brand. Wie zijn wij als werkgever, wat hebben wij te bieden, wat ga je bij ons vinden, wat maakt ons uniek en onderscheidend?

Doelstellingen:

  • Creëren van een onderscheidend en aantrekkelijk werkgeversmerk, in beeld en copy.
  • Voorkeurspositie krijgen en behouden in de mindset van huidige én nieuwe medewerkers.
  • Voldoende geschikte nieuwe medewerkers vinden en behouden.

Conceptsprint

Tijdens onze eerste conceptsprint gingen we hier creatief mee aan de slag:

Het merk

Wat zijn elementen die we kunnen gebruiken voor de werving van nieuwe medewerkers? Wat moeten we creëren?

De website

Is er ruimte voor ‘thought leadership’? Is de visie van Forte Kinderopvang duidelijk en inspirerend? Krijg je een goed idee van de cultuur en wie werken er eigenlijk bij Forte? Pas ik daar wel tussen?

De campagne

Hoe gaan we lawaai maken? Wat is het verhaal? Hoe onderscheiden we Forte van andere spelers en hoe ziet dat eruit? 

Meer weten over employer branding?

We hebben er een artikel over geschreven: raadhuis.com/employer-branding

Liever om tafel om te sparren wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op met Bart van Koppen via bart@raadhuis.com of bel naar 072 564 07 15.

SaKS (Samen Katholieke Scholen)

Vormgeven aan het onderwijs van morgen

De samenwerking ontstond bij de behoefte om het merk van SaKS een stevige update te geven. Wij mochten de nieuwe visuele identiteit vormgeven. Later werden we gevraagd om over de rol van communicatie na te denken bij de ontwikkeling van het Strategische Beleidsplan. Uitgangspunt: ‘Groots denken, klein organiseren. Om dit tastbaar te maken, ontwikkelden wij het submerk ‘SaKS 2020’: iedereen moet in beweging komen, vragen stellen, nieuwe dingen proberen. Een paraplu voor alle activiteiten die met deze beweging te maken had: brieven aan ouders, posters, animaties, online magazines, social media content, etc.

SaKS Overmorgen

Uit alle inspiratie en experiment van SaKS 2020 is een concrete richting gekomen die vanaf 2019 onder de nieuw strategische noemer SaKS Overmorgen gecommuniceerd wordt.

“De maatschappij van de toekomst vraagt om ander onderwijs dan hoe we in het verleden op school leerden. Maar het gaat ook om andere uitdagingen. Thema’s zoals milieu, globalisering en samenwerken zijn bepalend voor hoe de toekomst van onze wereld eruitziet.

Ons onderwijs moet veel meer verbinding maken met de wereld en de dag van morgen. En de dag daarna. Zo geven we onze kinderen de basis voor een gezond en gelukkig leven. Niet alleen voor zichzelf maar juist ook voor de wereld waar ze in leven.”

“De toekomst van de wereld zit vandaag op onze scholen”

“Onderwijs is geen thema in de maatschappij, onderwijs ís de maatschappij.”

Scholenwebsites

Onder de paraplu van SaKS behoudt iedere SaKS school zijn eigen verhaal en profiel. Vertaald in fantastische beelden en tekst op hun eigen unieke website met geïntegreerde schoolgidsfunctie. Dus alles makkelijker beheerbaar vanuit 1 systeem. De templates en techniek zijn zo opgezet dat we deze kunnen hergebruiken voor andere SaKS scholen. Dat scheelt tijd (en dus geld).

Wervingscampagne

“Samen ontdekken hoe het anders kan” Dat is de opdracht aan nieuwe collega’s. We willen mensen die de ruimte pakken om het onderwijs van de toekomst vorm te geven en die vragen stellen bij het onderwijs van nu.

Het resultaat

De voorbeelden op deze pagina zijn eigenlijk maar een (hele) kleine greep uit alle projecten die we samen gedaan hebben. Maar onze samenwerking heeft veel meer gebracht dan enkel hetgeen we online of offline gecreëerd hebben. Door de aandacht voor communicatie hebben is het imago van SaKS veranderd naar voorloper en trekker van onderwijsinnovatie. En geheel terecht. En Raadhuis is veranderd van de vormgever van het gedachtegoed naar de verspreider ervan.

Ecomare

De experts van Raadhuis zijn echt onderdeel van ons team geworden. Dankzij deze nauwe samenwerking is er een mooie en zeer gebruiksvriendelijke website tot stand gekomen. Marion Barth / Ecomare

Concept

Ecomare is naast Kaap Skil, Oudheidkamer en de Vuurtoren Texel onderdeel van Stichting Texels Museum (STM). Een uitgebreid strategisch plan 2016 – 2020 lag o.a. ten grondslag aan de bouw van de nieuwe site van Ecomare. De missie van STM is: ‘De musea en zeedieren-opvang van STM laten zo veel mogelijk mensen de schoonheid, (inter)nationale uniciteit en kwetsbaarheid ervaren van de natuur op Texel en omringende Wadden- en Noordzee en van de Texelse cultuurhistorie’. Enkele brainstormsessies later wisten we wat ons te doen stond. De uitgangspunten van de site zijn zeer uitgebreid vastgelegd in een functioneel ontwerp.

Website

Ecomare is niet zomaar een natuurmuseum, het is een beleefcentrum voor Werelderfgoed. Dit was de uitdaging voor het ontwerp van de nieuwe site. Veel meer dan alleen prachtige aaibare zeehondjes. Kernwoorden: actief, veel te beleven, deelbaar, bewustwording voor de natuur. Maar ook wilden we stevige verhalen kwijt over de natuur onder de knop‘ verdiepen’. De content wordt volledig beheerd door Ecomare en de grote wens: graag bouwen in WordPress.

Zeehonden pagina website Ecomare
Homepage website Ecomare

Techniek

Al snel kwamen we tot de conclusie dat de nieuwe website van Ecomare voorzien moest worden van een ticketsysteem, donatiemogelijkheden, een uitgebreide agenda en een reserveringssysteem voor o.a. excursies. En uiteraard super responsive want eilandbezoekers plannen vaak hun bezoek met hun mobiele telefoon.

Campagne: Je leert nog eens wat in Waddenstad

Wist je dat we tegenwoordig gel kunnen maken van zeewier? En wist je dat meeuwen dol zijn op patat en daarvoor een flink rondje om vliegen? Dat we van zeesla visvoer maken en dat we zeehonden van een zendertje voorzien? RAADHUIS bedacht de naam Waddenstad, een expositieruimte ingericht als een stad met een snackbar voor meeuwen, een meubelzaak met mosselbanken, een reisbureau voor trekvogelonderzoek en een supermarkt vol zeewierproducten. Uiteraard prachtige grondstoffen voor een opvallende campagne vertaald in posters en advertenties.

Foleon

From the initial brainstorming sessions to the post-launch adjustments, the RAADHUIS team continually demonstrated their enormous creativity, their attention to detail, and their willingness to go above and beyond. They helped us solidify our vague ideas into a solid vision and then executed it with nimble precision. We’re extremely happy with the results! Sean Filidis / Foleon

Instant Magazine was een van de bedrijven die ooit uit RAADHUIS zijn ontstaan. Ex RAADHUIS partner Daan Reijnders en technical mastermind Joost Galama hebben binnen no-time van Instant Magazine een internationaal succes gemaakt. Maar bij succes komen uitdagingen, zoals de aansluiting van je merk op de markt.

In het begin van Instant Magazine, gebruikte het grootste gedeelte van de gebruikers het platform om online magazines te creëren. Vandaag de dag wordt het platform echter gebruikt om allerlei soorten publicaties te creëren, van jaarverslagen tot whitepapers en van interactieve brochures tot microsites – allemaal portfolio’s vol content. Daarom: Foleon.

De nieuwe identiteit vertelt beter wie Foleon is en wat ze doen: Een alles-in-één creative suite waarmee je gemakkelijk web-based interactieve content creëert die meetbaar is en bewezen de aandacht van de lezer weet vast te houden.

Nieuwe naam, nieuw logo

De naam is bedacht door Paul Glover en Aaron Ginsberg van Studio Ginsberg in New York. Samen met hen mocht Bart Verbiest een week lang in New York werken aan het nieuwe merk, in de zomer van 2018. Supertof om samen met het Amerikaanse team, Aaron, Paul en Daan op te pakken. Terug op Nederlandse bodem werkten we verder aan het logo in samenwerking met het marketing- en designteam van Foleon.

logo-foleon-op-uithangbord

Huisstijl

We zochten naar manieren om de huisstijl van Instant Magazine onderdeel te laten zijn van Foleon. Uiteindelijk moesten we erkennen dat de ‘oude’ vormentaal en kleurstelling niet meer de lading dekte, net als de naam zelf. Daarom is de stijl van Foleon ontstaan vanuit het logo. Een steviger en meer uitgesproken merk.

Website in hubspot

We hebben getekend voor het design, development en het opzetten in HubSpot van de internationale marketing site. Lees hieronder verder over onze aanpak of bekijk de website gelijk hier: www.foleon.com.

Voor wie het nog niet weet: HubSpot is een content management systeem dat is geoptimaliseerd voor inbound marketing. De content marketeers bij Foleon verzorgen waardevolle content waarmee, via zelf gedefinieerde stappen, de bezoeker van anonieme lead converteert naar het afsluiten van een trial en uiteindelijk naar een betaalde licentie.

Ondanks dat HubSpot wel wat meer beperkingen met zich meebrengt dan bijvoorbeeld MODX (we still love you) kunnen onze developers er uitstekend mee uit de voeten. Zit je ook te denken aan een HubSpot website? We zitten er klaar voor.

foleon-website-inlog-pagina
foleon-website-demo-aanvraag-pagina
Owlin

Dank voor het mooie resultaat allemaal, het was fantastisch om met jullie samen te werken.

Sjoerd Leemhuis / Owlin

Visuele identiteit

Om het verhaal op de website goed te kunnen vertellen misten we ruimte in de visuele identiteit. We zijn daarom gestart met een design sprint. We hebben technische verbeteringen gedaan aan het logo, het kleurenpalet uitgebreid en een nieuwe vorm-en beeldtaal opgezet. Dit vormde de basis voor het webdesign.

owlin-logo-op-uithang-bord

De uitdaging

De voornaamste uitdaging was om een technisch platform, visueel spannend in beeld te brengen. Dit hebben we gedaan door met animaties te werken die de mockups van het platform tot leven brengen. De website moest ook conversie gedreven zijn. Op meerdere manieren word je op de nieuwe website getriggerd om een demo aan te vragen of een whitepaper te downloaden. Alles is hierbij gekoppeld aan Hubspot zodat Owlin hier direct marketing en sales op kan bedrijven. De website zelf is overigens in WordPress opgezet.

Designvoorstel website Owlin
Platform van Owlin
Stedelijk Museum Alkmaar

Een museum voor liefhebbers

Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en vertrekpunt voor ieder die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken. Precies die elementen – beleven en ontdekken – laten wij terugkomen in alle middelen van het museum.

Wij werken al 6 jaar lang met heel veel plezier samen. Waar het team van RAADHUIS in uitblinkt is de betrouwbaarheid, creativiteit, bereikbaarheid en hulpvaardigheid. Ze staan gewoon altijd voor je klaar!

Eva Groentjes / Stedelijk Museum Alkmaar

Website

Inmiddels zijn we heel wat websites verder voor het Stedelijk Museum Alkmaar. In 2016 ontwikkelden we een compleet nieuwe website in MODx die nog steeds de basis vormt. Maar in 2019 werd deze in een nieuw jasje gestoken door de komst van een nieuw ontwikkelde huisstijl door Mind Design. Daarnaast is er tijdens de coronaperiode een reserveringswebsite ontwikkeld in een aparte WordPress-installatie zodat bezoekers zich eenvoudig konden registreren voor een tijdvak.

Op de website word je verrast door de schoonheid van mooi beeld en kun je van alles opsteken als het gaat om historie en kunst. Kortom, een website om ingelijst te worden. Het webdesign voor de huidige website is tot stand gekomen in samenwerking met Mind Design. Belangrijk uitgangspunt was om deze in lijn te brengen met alle andere communicatiemiddelen van het museum. Op deze manier voelt het merk overal hetzelfde, of je je nu online aan het oriënteren bent of in het museum zelf rondloopt.

QLS

Innovatie

De digitale uitstraling van QLS bleef achter bij de groei van het bedrijf. Daarom werden wij gevraagd om een nieuwe website te ontwikkelen. Deze moest het innovatieve karakter van het bedrijf goed naar voren brengen, maar tegelijkertijd ook de familiaire cultuur laten zien. 

“Naast dat de website nu veel beter bij onze organisatie past en mee kan richting de toekomst, zijn het aantal aanvragen van leads via de website verdubbeld.”

Marvin Pelupessy / QLS
qls-logo-transformatie

Visuele identiteit

Hoewel we de opdracht kregen om (alleen) een nieuwe website te ontwikkelen, waren er ook nog wat wensen in de doorontwikkeling van de visuele identiteit. Er was een herkenbaar logo, maar de huisstijl was (nog) niet gedefinieerd. We hebben het logo een kleine update gegeven om deze wat moderner te laten ogen. Tevens hebben we het kleurenpalet verfrist en een passende beeld- en vormentaal gecreëerd die we hebben ingezet voor het webdesign.

Gebruik van video’s en micro-animaties

Om de website dynamisch te laten aanvoelen hebben we video’s en micro-animaties ingezet. Dit weerspiegelt het innovatieve gevoel dat je ook ervaart als je door het bedrijf heen loopt, waar veel gebruik wordt gemaakt van robotisering.

qls-website-visual
qls-website-visual
qls-website-visual
qls-klanten-visual

Modulair opgezet

De website is modulair opgezet zodat de marketeers van QLS veel flexibiliteit hebben om de website in te delen zoals zij dat willen.