Workshop campagnestrategie

Doel, doelgroep, kanalen, content, hero, hub en hygiëne: samen gaan we aan de slag om je campagne zo slim mogelijk op te zetten. Daarnaast zijn onze campagnes altijd creatief uitgesproken. Want je zal in eerste instantie vooral moeten opvallen.

Voor wie is de workshop campagnestrategie handig?

Je vraagt je af of huidige acties en campagnes wel bijdragen aan je merk. In het geweld van social media ben je zichtbaar, maar zien mensen je ook écht? Je weet niet zo goed welke media en middelen extra (of misschien beter) bijdragen aan bereik en resultaat. De jongens en meiden van het online marketing bureau nemen de huisstijl niet zo nauw en de inhakers zijn te flauw, te laat, te doorzichtig. Herken je hier iets van? Dan is de workshop campagnestrategie handig voor jou.

Voor ons is het handig omdat het de aftrap is van ons creatieve proces. Wij hebben veel informatie nodig, maar het is ook belangrijk dat er ruimte is om door te vragen. Daarnaast is het goed om samen creatief aan de slag te gaan, zodat we kunnen zien waar jullie enthousiast van worden.

Doel van de workshop

Het doel van de workshop is tweeledig:

  1. Voor jullie: Eén overzicht van je merk. Wat je doet, voor en met wie, waarom en hoe je dat doet. Maar ook interessante kanalen, andere vormen van content en creatieve manieren om je doelen te bereiken.
  2. Voor ons: Een goede start van ons creatieve en grafische werk. Daarnaast een eerste creatieve verkenning, waarbij ideeën direct getest kunnen worden.

Wat gaan we doen?

Kennis delen

Tijdens de workshop zorgen we ervoor dat we gebruik maken van diverse modellen en technieken om de juiste informatie boven water te krijgen. De achtergrond en werking van die modellen leggen we uit, waardoor je ook nog iets opsteekt van de workshop. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen persona canvas ontwikkeld en leggen we de gedachte achter het Hero/Hub/Hygiëne model uit.

Strategie

De workshop heeft een balans tussen strategie en creatie. Vooraf zullen we veel informatie ophalen over jullie dienstverlening, doelgroep, uitdagingen, etc. Ook beoordelen we huidige statistieken, resultaten en bijv. de opzet van social kanalen. Tijdens de workshop komt dit aan bod en zorgen we ervoor dat er keuzes gemaakt worden. Daardoor ontstaat er een duidelijk overzicht van de strategie achter de campagne.

Creatie

In het tweede deel van de workshop willen we met jullie aan de slag om van alles uit te proberen. Met de persona’s in ons achterhoofd stormen we brain over kansen en kanalen, content en vormgeving. We organiseren deze ideeën volgens het Hero/Hub/Hygiëne model. Uiteindelijk willen we met elkaar de basis leggen voor een onderscheidende, creatieve campagne die opvalt én oplevert.

Onderdeel van Raadhuis Lab

Raadhuis Lab is een label van Raadhuis. We delen onze kennis en ervaring met onze opdrachtgevers, omdat we geloven dat we vanuit samenwerking sneller en sterker tot de kern van het verhaal kunnen komen.

Doe mij zo’n workshop

Wanneer we aan de slag gaan met branding is de workshop sowieso onderdeel van het creatieve proces. Het is ook mogelijk om alleen de workshop bij ons te boeken. Daarvoor stuur je een mailtje naar Bart Verbiest > bartverbiest@raadhuis.com.