Workshop employer branding strategie

Wat is je werkgeversverhaal? Hoe wil je dat vertellen? Hoe moet het eruit zien? Wat is die stip op de horizon en hoe kan employer branding je daarbij helpen? Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag. 

Voor wie is de workshop Employer branding strategie handig?

Nieuwe mensen vinden is lastig. De juiste nieuwe mensen vinden is bijna niet te doen. Daarnaast is er weinig tot geen visueel onderscheid tussen branding en employer branding. Het komt niet bij elkaar, niet iedereen vertelt hetzelfde verhaal en in de communicatie is dat zichtbaar. Herken je dit? Dan is de workshop employer branding strategie handig voor jou.

Voor ons is het handig omdat het de aftrap is van ons creatieve proces. Wij hebben veel informatie nodig, maar het is ook belangrijk dat er ruimte is om door te vragen. Daarnaast is het goed om samen creatief aan de slag te gaan, zodat we kunnen zien waar jullie enthousiast van worden.

Doel van de workshop

Het doel van de workshop is tweeledig:

  1. Voor jullie: Eén overzicht van je employer branding. Je cultuur en vacatures. Wat je doet, voor en met wie, waarom en hoe je dat doet. Maar ook merkwaarden, kleuren en belangrijke woorden/zinnen die bij je werkgeversmerk passen.
  2. Voor ons: Een goede start van ons creatieve en grafische werk. Daarnaast een eerste creatieve verkenning, waarbij ideeën direct getest kunnen worden.

Wat gaan we doen?

Kennis delen

Tijdens de workshop zorgen we ervoor dat we gebruik maken van diverse modellen en technieken om de juiste informatie boven water te krijgen. De achtergrond en werking van die modellen leggen we uit, waardoor je ook nog iets opsteekt van de workshop. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen persona canvas ontwikkeld. 

Strategie

De workshop heeft een balans tussen strategie en creatie. We zullen in het eerste deel veel aandacht geven aan de basis van de employer branding. Daarbij kijken we vooral naar het effect ervan op de communicatie. Wat betekent dit precies? Wat kunnen we ermee? Is dit iets om te vertellen of om te laten zien? En op wat voor niveau?

Creatie

In het tweede deel van de workshop willen we met jullie aan de slag om van alles uit te proberen. We werken met merkwaarden en kleur. Uiteindelijk zullen we samen proberen het merkverhaal onder woorden te brengen. Dat hoeft niet perfect (kan ook niet), maar het helpt enorm als we richting kunnen bepalen. Soms is het voldoende om te weten welke woorden werken en welke niet.

Onderdeel van Raadhuis Lab

Raadhuis Lab is een label van Raadhuis. We delen onze kennis en ervaring met onze opdrachtgevers, omdat we geloven dat we vanuit samenwerking sneller en sterker tot de kern van het verhaal kunnen komen.

Doe mij zo’n workshop

Wanneer we aan de slag gaan met branding is de workshop sowieso onderdeel van het creatieve proces. Het is ook mogelijk om alleen de workshop bij ons te boeken. Daarvoor stuur je een mailtje naar Bart Verbiest > bartverbiest@raadhuis.com.