Training aan de slag met je huisstijl

Voor wie is de training ‘aan de slag met je huisstijl’ handig?

Hebben we net een nieuwe huisstijl opgeleverd of is het handig om weer even scherp te krijgen ‘hoe het ook alweer zit’? Denk aan richtlijnen, grids, marges, witruimtes, layouts, regelafstanden, kleur, etc.

Wanneer gebruik je PMS en wanneer CMYK? Waarom zit er kleurverschil tussen scherm en print? Hoe ga je om met layouts op afwijkende formaten? Een sterke huisstijl is vooral consistent, dus het is verstandig om iedereen die ermee werkt op scherp te zetten.

Doel van de training

Aan het einde van de training is de huisstijl en de gedachte erachter bij iedereen duidelijk. Vragen zijn beantwoord, kennis is bijgespijkerd. Hierdoor zal de huisstijl consequent op dezelfde manier worden doorgevoerd, wat bijdraagt aan het merk.

Wat gaan we doen?

Kennis delen

We leggen uit hoe de huisstijl is bedacht en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. We beantwoorden vragen en leggen bepaalde technische onderdelen uit als dit nodig is. Denk aan kleurruimtes, witruimtes, interlinie, etc.

Merk.raadhuis.com

Wanneer de huisstijl is opgeleverd in onze online omgeving merk.raadhuis.com leggen we deze tool goed uit. We laten zien waar alles is opgeslagen en hoe je het kunt gebruiken.

Uitproberen en vragen stellen

Jullie kunnen aangeven waar je nu tegenaan loopt. We gaan samen aan de slag en laten zien hoe wij dat zouden doen. Na de laatste vragen kan iedereen met frisse moed aan de slag.