Training Creatief denken

Voor wie is de Training Creatief denken handig?

Je hebt behoefte aan creatieve ideeën, andere inzichten. De huidige manier van denken draagt niet bij aan nieuwe oplossingen. Of misschien wil je out-of-the-box met een belangrijk vraagstuk aan de slag, om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Daarnaast zou je graag zelf aan de slag willen gaan met creativiteit. Om er steeds beter in te worden. Maar je weet niet zo goed waar te beginnen. Tot nu dan.

Doel van de training

We gaan – op basis van een vraagstuk die jij meeneemt – aan de slag met diverse creatieve technieken. We gebruiken hiervoor de methode ‘lateraal denken’ van dr. Edward de Bono. Onze trainer Bart Verbiest is een gecertificeerd trainer van deze methode.

We gaan aan de slag met jouw vraagstuk en zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk van de methode mee naar huis neemt, om zelf te kunnen blijven oefenen met creativiteit.

Wat gaan we doen?

Ideeën voor je vraagstuk

Van tevoren vragen we je goed na te denken over een vraagstuk om op te lossen. Bijv. het verbeteren van de teamspirit. Of een manier om meer kwaliteit te leveren op een specifiek onderdeel. Samen gaan we deze vraag finetunen, om uiteindelijk ideeën te kunnen genereren.

Lateraal denken

In twee uurtjes vliegen we door de methode. We leggen uit hoe handig het is dat je brein snel verbindingen kan leggen en hoe lastig het is om nieuwe verbindingen te forceren (lees: nieuwe, andere ideeën). Je steekt er veel van op, maar zal het vaker moeten doen dan één keer om het je eigen te maken.

Structureren en oordeel

Aan het einde van de sessie structureren we de ideeën en beoordelen deze. Zodat je een aantal ideeën meeneemt die je direct kunt implementeren. Daarnaast heb je nieuwe kennis opgedaan en de basis gelegd voor een nieuwe vaardigheid: creatief denken. Lekker!