Workshop Merkstrategie

Voor wie is de workshop merkstrategie handig?

Je weet wie je doelgroep is, maar het is nergens goed vastgelegd. Dat geldt ook voor concurrenten en partners. Het verhaal van de organisatie staat voor 80%, maar er is te veel ruimte voor variatie. Niet iedereen vertelt hetzelfde verhaal en in de communicatie is dat zichtbaar. Herken je dit? Dan is de workshop merkstrategie handig voor jou. Voor ons is het handig omdat het de aftrap is van ons creatieve proces. Wij hebben veel informatie nodig, maar het is ook belangrijk dat er ruimte is om door te vragen. Daarnaast is het goed om samen creatief aan de slag te gaan, zodat we kunnen zien waar jullie enthousiast van worden.

Doel van de workshop

Het doel van de workshop is tweeledig: Voor jullie: Eén overzicht van je merk. Wat je doet, voor en met wie, waarom en hoe je dat doet. Maar ook merkwaarden, kleuren en belangrijke woorden/zinnen die bij je passen. Voor ons: Een goede start van ons creatieve en grafische werk. Daarnaast een eerste creatieve verkenning, waarbij ideeën direct getest kunnen worden.

Wat gaan we doen?

Kennis delen

Tijdens de workshop zorgen we ervoor dat we gebruik maken van diverse modellen en technieken om de juiste informatie boven water te krijgen. De achtergrond en werking van die modellen leggen we uit, waardoor je ook nog iets opsteekt van de workshop. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen set aan merkwaarden ontwikkeld.

Strategie

De workshop heeft een balans tussen strategie en creatie. We zullen in het eerste deel veel aandacht geven aan de strategie van het bedrijf / de organisatie. Daarbij kijken we vooral naar het effect ervan op het merk. Wat betekent dit precies? Wat kunnen we ermee? Is dit iets om te vertellen of om te laten zien? En op wat voor niveau?

Creatie

In het tweede deel van de workshop willen we met jullie aan de slag om van alles uit te proberen. We werken met merkwaarden en kleur. Uiteindelijk zullen we samen proberen het merkverhaal onder woorden te brengen. Dat hoeft niet perfect (kan ook niet), maar het helpt enorm als we richting kunnen bepalen. Soms is het voldoende om te weten welke woorden werken en welke niet.