Workshop Websitestrategie

Voor wie is de workshop websitestrategie handig?

Je website is verouderd. Niet meer veilig, volledig, prettig beheerbaar. Het verhaal is veranderd. Je hebt het gevoel dat de site niet genoeg oplevert of goed overkomt op je doelgroep. Je hebt moeite met het schrijven van nieuwe content en je weet niet goed waar het thuishoort op de website. Herken je dit? Dan is de workshop online strategie handig voor jou.

Voor ons is het handig omdat het de aftrap is van ons creatieve proces. Wij hebben veel informatie nodig, maar het is ook belangrijk dat er ruimte is om door te vragen. Daarnaast is het goed om samen creatief aan de slag te gaan, zodat we kunnen zien waar jullie enthousiast van worden.

Doel van de workshop

Het doel van de workshop is tweeledig:

  1. Voor jullie: Eén overzicht. Wat je doet, voor en met wie, waarom en hoe je dat doet. En vooral de doorvertaling naar sitemap, functionaliteiten en content.
  2. Voor ons: Een goede start van ons creatieve en grafische werk. Daarnaast een eerste creatieve verkenning, waarbij ideeën direct getest kunnen worden.

Wat gaan we doen?

Kennis delen

Tijdens de workshop zullen we veel elementen van webdesign en de techniek erachter uitleggen, zodat we samen knopen kunnen doorhakken. Zo steek je ook nog iets op tijdens de workshop.

Structuur en inhoud

De workshop heeft een balans tussen structuur, inhoud (content) en creatie. In dit eerste deel zullen we veel aandacht geven aan de structuur (sitemap / opbouw pagina’s) en inhoud (wat voor content hebben we nodig?). Bepaalde koppelingen, specifieke wensen voor WordPress, redirects, veiligheid, richtlijnen voor toegankelijkheid (WCAG), hosting en onderhoud zijn technische onderdelen die we buiten de workshop om met elkaar afstemmen.

Creatie

In het tweede deel van de workshop willen we met jullie aan de slag om van alles uit te proberen. We schetsen de belangrijkste pagina’s uit en proberen van alles uit. We onderzoeken de huisstijl en de mogelijkheden voor de doorvertaling naar webdesign en we definiëren bepaalde problemen/uitdagingen die we moeten oplossen (zoals een ingewikkelde navigatie die eenvoudiger zou moeten zijn).